Opleiding Trailruntrainer Vervolg (TRT2)

 

    Momenteel leggen we de laatste hand aan de ‘Opleiding TrailRunningTrainer – vervolg’ (TRT2), naar aanleiding van twee succesvolle edities van ‘Opleiding TrailRunningTrainer – basis’ (TRT1). In dit artikel lees je voor wie TRT2 bestemd is, het programma en hoe je je kunt inschrijven voor deze verdiepende opleiding voor TrailRunningTrainers.

Doelgroep
De opleiding is bedoeld voor trainers die willen leren hoe je zelfstandig een groep lopers voorbereidt om gezamenlijk een buitenlandse trail te lopen. Zij hebben TRT1 al afgerond en weten wat het is om in de bergen te trailen.

Programma
We vertrekken op woensdagavond 18 september met minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers in een bus naar ons hotel in de Zwitserse Alpen. We gaan tweeëneenhalve dag praktisch aan de slag met onderwerpen als: veiligheid, trailtechnieken, weerkennis, ondergronden, materiaalkennis, groepsbegeleiding, mentale begeleiding, parcoursplanning, verzekeringen en omgang met autoriteiten.. We verblijven allemaal steeds op dezelfde locatie, waardoor erin de avonduren nog de ruimte om is ervaringen en sterke verhalen uit te wisselen. Op zondagochtend 22 september keren we weer terug naar Nederland.

Verblijf
Hotel Val Sinestra ligt in een dal op 1500 meter hoogte en werd aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd als Kurhaus, maar ook nu is het nog vermaard om de overweldigende aanwezigheid van natuur en de unieke kwaliteit van licht, lucht en water. Gedurende ons verblijf wordt alles verzorgd. We ontbijten samen, maken lunchpakketjes en schuiven ook voor het diner weer lekker aan. Alleen het drankje ’s avonds aan de bar komt voor eigen rekening.

Inschrijving
Om je in te schrijven kies je onderaan deze pagina de juiste inschrijfbutton; je vult je naam in en betaalt via iDeal het inschrijfgeld. Vervolgens krijg je een uitgebreid inschrijfformulier toegestuurd, waarop je alle gevraagde info noteert. De opleiders Alex Gijsbers en Hans Niemeijer bepalen samen, aan de hand van dit inschrijfformulier, of je voldoende bagage hebt voor deelname aan TRT2. Hierover krijg je binnen 14 dagen bericht. Word je niet toegelaten, dan krijg je direct je inschrijfgeld teruggestort. Word je wel toegelaten, dan is je inschrijving definitief!
Let op: om te zorgen voor een hoog eindniveau, zijn de volgende scherpe instapeisen gesteld:

• Je bent in het bezit van het diploma ‘TrailRunningTrainer – basis’;
• Je hebt ervaring opgedaan op buitenlandse trails met de nodige hoogtemeters en afstanden.

‘Opleiding TrailRunningTrainer – basis’
We hebben er al twee edities TRT1 opzitten en er zitten er nog twee in de pijplijn. De eerste editie werd door de deelnemers met gemiddeld een 7 gewaardeerd en de tweede editie werd door de deelnemers met gemiddeld een 8 gewaardeerd. Dat belooft wat voor de volgende twee edities!
Op 27 januari start een editie op zondagen en op 9 maart start een editie op zaterdagen, voor elk wat wils. En het goede nieuws is dat beide edities mooi op tijd zijn afgelopen om jouw lopers voor te bereiden op een mooie najaarstrail èn je hebt alvast aan één van de instapeisen voor TRT2 voldaan!

Datum: Van woensdagavond 18 tot zondagavond 22 september 2019 (inclusief busreis)
Locatie: Val Sinestra, Zwitserland
Verzorging: Vol pension
Prijs: € 1.099,- Reguliere prijs, € 999,- Lid van de Atletiekunie, € 899,- Lid van HTN
Licentiepunten Atletiekunie: Aantal volgt binnenkort
Meer info: Heb je specifieke vragen over deze opleiding, mail deze dan naar bijscholing@hardlooptrainers.nl.